Impingement Tunnel Vriezer

Impingement Tunnel Vriezer

De botsingsvriezer maakt gebruik van luchtstralen met hoge snelheid die hun kracht richten op de boven- en onderkant van een voedselproduct om de lucht, of thermische barrière, die het productoppervlak omringt, te verwijderen. 

Zodra deze barrière of laag warmte is verwijderd, kan het product sneller worden ingevroren. Deze handeling helpt de verwerkingstijden aanzienlijk te verkorten, waardoor bevriezingstijden worden verkregen die vergelijkbaar zijn met die van cryogene apparatuur. Bovendien zijn de bedrijfskosten vergelijkbaar met die van traditionele mechanische apparatuur.


  • Snellere invriestijden resulteren in kleinere ijskristallen, wat minder cellulaire schade aan voedselproducten betekent. De producten zijn sappiger, hebben een betere textuur en vertonen minder druipverlies bij ontdooien.
  • Verhard het oppervlak van voedsel snel en sluit het interne vocht op, zodat verlies van uitdroging tot een minimum wordt beperkt.
  • De korte invriestijd houdt niet alleen de versheid en voeding van voedsel, maar zorgt ook voor een goede invriesefficiëntie.
  • Energiebesparing en kleine footprint.
Fans
Hoogrenderende centrifugaalventilator, die voldoet aan de behoeften van een groot luchtvolume en hoge luchtsnelheid. De ventilatorstructuur is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. De volledig afgedichte motor loopt soepel en gaat lang mee.
Efficient Evaporator
Het ontwerp is gesimuleerd met Europese professionele warmtewisselaarsoftware. Alle buizen worden hydraulisch uitgezet in plaats van mechanisch. Meer uniforme uitzetting en strakkere pasvorm tussen buis en vinnen. Verbeterde warmte-uitwisselingsprestaties. Variabele vinsteek die wordt gebruikt om de vorming van ijs op het oppervlak van de vinnen te vertragen. Langere frosting interval. Gemakkelijke toegang en reiniging Materiaal vin: aluminium, aluminium-magnesiumlegering
Hygiënisch ontwerp
Hygiënisch ontwerp, alle structurele onderdelen van roestvrij staal, volledig gelast, volledig in overeenstemming met de hygiënepraktijken voor voedselverwerking.
Lucht ontdooisysteem
Verwijder op tijd rijp van het oppervlak van de verdampervin tijdens de werking van de vriezer. Zorg voor een lange en continue werking van de vriezer, verminder bevriezing van de verdamper en verbeter de productiviteit.
SPECIFICATIES
Structuur
Structuur
Single belt/ Twin belt
Belt width range
1200mm-1500mm
Lengtebereik behuizing:
Solide riemtype: 11.7 m-22.36 m, kan worden aangepast;
Bijlage
Geïsoleerde behuizing met 100 mm dikke polyurethaanwanden, binnenverlichting en roestvrijstalen huid. Volledig gelaste behuizing optioneel.
Riem
Type riem
Food grade SS solid belt
Infeed length
2200 tot 5000 mm, kan worden aangepast;
Outfeed length
1200mm, kan worden aangepast
Elektrische gegevens
Stroomvoorziening
Local country voltage
Control panel enclosure
Stainless steel control panel
Controle
PLC-besturing, touchscreen, veiligheidssensoren
Refrigeration Data
koelmiddel
Freon, Ammonia, CO2
Spoel
Roestvrijstalen/aluminium buizen, aluminium finand power fans
Verdampingstemperatuur
-45 ℃
Woontijd
Solide riemtype: 3-60 min verstelbaar;
Zeevruchten
Chinees gebak
Fruit en groenten
Bereide maaltijd

Neem contact op